onsdag 2 januari 2008

Thailand - vi kör paraplydrinken i sanden


Vi matas med information; det ständiga bruset. Dessutom arbetar vi jämt. Då kan det vara skönt att köra paraplydrinken i sanden.

Minns - Läste i julhelgen en artikel i DN eller om det var SvD, under resan mellan Småland och Stockholm, att Thailand fortfarande byggs upp; hotell, bungalows och paraplydrinkar för turister (idel leende bartenders); artikeln vill jag minnas var vinklad så. Thailand är en diktatur med, såsom vi turister uppfattar det, ett vänligt folk och behagligt klimat. Thailand är en diktatur som stöder diktaturen Burma och möjligen andra diktaturer. Vad stöder vi om åker till och spenderar våra pengar i Thailand? Kommer våra pengar verkligen folket till godo eller bidrar våra pengar till fortsatt diktatur? Stöder våra pengar en demokratisk och långsiktig miljövänlig utveckling i Thailand? Diktatur är diktatur?

Vi orkar inte ta in. Vi lever i demokrati, fred och i förhållandevis högt välstånd (tar det för givet) och orkar inte ta in. Vi lever i ett informationssamhälle och låter det blir till ett mediebrus. Pingpongbollar. Vad är det med mig?

Inga kommentarer: