onsdag 17 oktober 2007

Karljohansvamp, potatis och bladpersilja!

Det här tycker jag är jättegott, basen är Karljohansvamp, potatis och bladpersilja. Stek svampen länge och väl, knaperstekt ska den vara.

Karljohansvamp
Smör, kravmärkt
Potatis, kravmärkt eller egen odlad utan konstigheter
Lite salt
Neutral hälsosam olja
Slätbladig persilja, kravmärkt eller egen odlad utan konstigheter

Börja med att steka svampen i smör. Den ska steka länge och väl, bli ordentligt knaperstekt. När svampen är färdig häller du över den i en skål så länge medan du i samma stekpanna som svampen stekt i steker potatis, i med lite olja, men rengör inte stekpannan, svampsmöret som är kvar ger fin smak. Salta lätt. När potatisen är klar, lägger du tillbaka svampen i stekpannan tillsammans med potatisen. Veva runt, låt svamp och potatis gotta sig med varandra en stund. Sätt stekpannan på bordet, strö på rätt rikligt med skuren slätbladig persilja. Tillbehör: En sallad är gott till, till exempel Lollo Rosso, med en mild vinägrett (olivolja av bra kvalitet, en aning balsamvinäger, en aning vitlök, en aning salt).
Vänliga tomater är inte fel. Rårivna morötter ger sötma.

Mycket enkelt och mycket gott, rena fina smaker. Billigt om man har plockat svampen själv, i stort sett gratis om man plockat svampen själv och odlar. Supergott.

Inga kommentarer: