söndag 6 januari 2008

Rädda torsken i Kattegatt! Vägra köpa torsk!

Rädda torsken vill vi, liksom annan fisk som är på väg att fiskas ut såsom hälleflundra och rödspätta. Det kräver kunskap av oss konsumenter att välja fisk som inte är utrotningshotad, men torsken känner de flesta till. EU:s beslut om en åttaprocentig minskning av fiskekvoten av torsk är ett skämt, men du och jag kan agera på egen hand. Vi vägrar köpa torsk. Och annan fisk som vi vet är utrotningshotad. Jag skrev för ett tid sedan om en namninsamling för torsken och för EKO-systemet - Rädda torsken i Kattegatt! Namninsamlingen avslutas den 13 januari. Det gör inte ont att skriva på. Länk till namninsamlingen

Tillägg dagen efter
Läser till min stora glädje i SvD att Melker Andersson som driver restaurangerna F12, Le Rouge och Grill slutat servera torsk på menyn. Han säger att han som privatperson och krögare måste ta ansvar och hjälpa till. "Torsken är utrotningshotad och mitt sätt att hjälpa till är att inte servera den". Vidare säger han att det gäller alla fiskar som man bör avstå från att äta enligt Miljöstyrningsrådet.

Hur är det med alla andra krögare? Hur är det med affärer som säljer fisk? Tar de ansvar? Om inte, ska vi som konsumenter gynna dem?

1 kommentar:

Anonym sa...

JAG ÄR TORSK PÅ TORSK !